Back to Question Center
0

Семалт споделя своите мисли за това как Apple може да промени локалния маркетинг на SEO

1 answers:

Майкъл Браун, Семалт Ръководител на успеха на клиентите, казва, че Apple наскоро пусна 6-то поколение iPhone заедно с следващата си притурка Apple Watch. Въпреки, че много компании експериментират с интелигентни технологии, входа на Apple в носещата технология може да предвещава нов начин да се правят нещата, включително една голяма промяна в местния SEO маркетинг .

Сега Apple изглежда склонна да променя правилата на местния SEO, ако управлявате местен бизнес, е време да се адаптирате към новия начин на правене на бизнес, въведен от компанията, за да ви помогне да останете пред конкурентите си.

Apple Watch: привеждане на технологии за носене в светлината на прожекторите

Smartwatches са били около на няколко години. Въпреки това, нито едно от тези устройства не е хвано на пазара. Докато приспособленията за носене са генерирали някакъв интерес, продажбите и рецензиите им са били хладки. Но това беше, докато Apple стартира. Изведнъж ландшафтът се промени и хората започнаха да приемат сериозно технологията за носене.

Със своите функции, като гласово активиран дигитален асистент, Apple Music и Apple Play, както и много други приложения, Apple Watch дава на своите съперници да се кандидатират за парите си .

Една от характеристиките, които придават конкурентно предимство на Apple, е новото му приложение за картографиране. Защо това приложение е важно? Тази функция е чудесно за локалната SEO, защото вместо просто да показва карта или да дава звукови указания, smartwatch използва система, позната като "хаптична обратна връзка", за да дава безумни насоки, без да изисква въвеждане на ръце.

Въпреки че времето ще покаже колко практична е тази функция за навигация, интересът, генериран от системата, изглежда огромен за ново устройство. И като се има предвид, че Apple е известен с доставката на висококачествени устройства, това обяснява защо обществеността бръмчи от възбуда над часовника.

Сири взаимодействие с Бинг

За дълго време потребителите са зависели от търсачката s, за да локализирате бизнеса в своето местоположение.До голяма степен Google води пакета, особено за местните резултати.В резултат на това повечето местни SEO маркетингови усилия са насочени от изискванията на Google.

Въпреки това, с възхода на смартфоните, повечето потребители търсят информация на мобилни устройства, а не на компютрите си. Това води до промяна в начина, по който се правят заявките. Вместо традиционния начин за въвеждане на заявки на клавиатури, потребителите говорят своите запитвания чрез микрофони на смартфони. С идването на Apple Watch Сири е вероятно да ускори новата тенденция и да насърчи потребителите да говорят своите запитвания, в сравнение с въвеждането им.

Когато поискате от Сири да търси ресторанти за бургери в района, дигиталният асистент ще напълни екрана с няколко местни резултати. Докато Siri използва Bing за осигуряване на резултатите от търсенето, местните специалисти по маркетинг вероятно ще се съсредоточат повече върху Bing, отколкото върху Google, за да привлекат потребителите на Apple SmartWatch.

Apple Карти

Apple Watch предлага Apple Maps като стандартна навигационна система. В продължение на години повечето хора са използвали Google Карти, включително iPhone потребители. Това вероятно ще се промени, тъй като часовникът вероятно ще насърчи ново поколение потребители на Apple Maps. Това означава, че местните специалисти по маркетинг ще трябва да предприемат стъпки, за да се уверят, че потребителите могат да намерят бизнеса си на Apple Maps.

Apple Maps изглежда има различен подход в сравнение с нейните конкуренти като Google, когато се занимава със собствениците на фирми. Вместо да се възприеме подходът "претендирай за бизнеса", той позволява на собствениците на предприятия да идентифицират своите предприятия и да дават точни данни в своята директория.

Докато местните резултати от търсенето вече правят огромни вълни с IP-базираната система за откриване на Google, новата технология на Apple може да доведе до нови, по-точни резултати от търсенето, базирани на GPS. Това може да звучи спекулативно, но няма нищо лошо в прогнозирането на бъдещето.

Мобилни купони и взаимодействие с потребителя

Мобилните талони вече са придобили популярност сред потребителите на смартфони, включително интерактивни функции като QR кодовете. С течение на времето потребителите ще изискват по-усъвършенствана и непосредствена работа, така че ако откриете начин да удовлетворите техните искания по-бързо от конкуренцията, вероятно ще получите по-голям дял от пазара.

В крайна сметка, основите на местното търсене може да не се променят за една нощ, но Apple Watch революционизира как местният SEO маркетинг се провежда от години. Сега търговците и собствениците на бизнес трябва да прекарват повече време за оптимизиране на Apple Maps и Bing, за да получат конкурентно предимство пред конкурентите си.

November 29, 2017
Семалт споделя своите мисли за това как Apple може да промени локалния маркетинг на SEO
Reply