Back to Question Center
0

Семалт: Нови тенденции в SEO маркетинга

1 answers:

Иван Коновалов, Семалт експерт, заявява, че въвеждането на ИИ увеличава възможността за придобиване на конкурентно предимство и това може да се дължи на напредналите визуални, хипер-местни и гласови търсения. Но все пак, доколкото се информираме за ползите от AI, въвеждането му в бизнеса на дребно може да се превърне в истинско предизвикателство. В това отношение Кевин Бобовски, маркетинг специалист по маркетинг и SEO, дава подробни предимства на AI на търговците на дребно. Той обяснява, че много потребители, чийто процент достига до 60%, започват търсенията си от мобилни устройства. Той обяснява, че няма дигитални маркери, които не са заети да извършват търсения на мобилните си телефони или да търсят оптимизиращи услуги на местните търсачки.

Въпреки факта, че мобилните телефони се използват широко в маркетинга, изследователите, за съжаление, пренебрегват използването на AI и гласовите търсения. В момента все повече и повече търговци са изправени пред много предизвикателства в работата си, както и повишена конкуренция в тази област. Добрата новина е, че има лесни начини да помогнем за решаването на този проблем. На първо място, трябва да разбирате намеренията на клиента, както и техните нужди в конкретния момент от времето, като използвате местни услуги за оптимизация на търсачките .

Между другото, Кевин Бобовски също вярва, че използването на гласово търсене ще доведе до много промени в областта на маркетинга, тъй като може да помогне на търговците на дребно, а също и на търсачките, за да разберат по-добре предпочитания, които имат различни клиенти. Също така ще има промени в начина, по който клиентите въвеждат. Например, вместо да пишете "Ню Йорк Сгради", те биха попитали "Къде мога да намеря най-хубавия изглед в Ню Йорк?". Това е много голямо предимство и възможност за търговците, които наистина могат да подобрят бизнеса си и да им донесе голяма сума пари годишно.

Въпросът обаче, който остава неизречен, е "Какво е влиянието на това върху SEO практиките?" Имайки предвид този въпрос, основният фокус ще бъде пренасочен към други ключови думи с дълги опашки и това ще направи стратегията по-лесна и по-бърза за оптимизиране. Хората са свикнали да комуникират с инструменти като Алекса и Сири. И имайте предвид, че това взаимодействие почти винаги е под формата на общи въпроси. На практика това означава, че можете да подобрите сайта си, като добавите страница с често задавани въпроси или създадете блога, като дайте отговори на най-популярните въпроси.

November 29, 2017
Семалт: Нови тенденции в SEO маркетинга
Reply