Back to Question Center
0

Сегменти на Google Анализ - Семалтова практика

1 answers:

Когато става въпрос за обсъждане на Google Analytics с други хора, вероятно сте чували "Търся съвети", "Никога не съм използвал Google аналитик" и други подобни неща. Artem Abgarian, експертът Semalt заявява, че е важно да използвате сегменти в Google Анализ, ако искате да получите достатъчно посетители на уебсайта си.

Какъв е сегментът?

В Google Анализ сегментът е специален вид данни или техника, която ви дава представа за качеството на трафика. Google Analytics ни предлага много шансове да подобрим цялостната ефективност на сайта и сесиите, както и степента на отпадане на потребителите. Ако искате да имате представа за типа страници или статии, които получават повече изгледи и колко органични показвания на сайта Ви се получават, трябва да го направите, като използвате сегменти от GA. Това също ще ви помогне да стесните данните си, така че да можете да получите по-специфични и добре подбрани резултати, отколкото преди.

Защо се нуждаете от сегменти?

Нека тук ви кажа, че вашият уеб сайт и неговите данни не могат да бъдат защитени или правилно агрегирани без сегментиране. Това може да ви помогне да извлечете правилните изводи. Експерти казват, че всички данни и информация като цяло са глупости, така че трябва да получите сегментиране. Ако например искате да гарантирате качеството на посетителите на сайта си, трябва да разделите Google Анализ и данните си на сегменти и да създадете подходящи филтри..Данните са толкова обобщени, че не можете да създавате стратегии без правилно сегментиране. Можете да продължите да популяризирате уебсайта и продуктите си онлайн, но няма полза, тъй като няма да получите никакви ангажименти за продажби или потребители.

Как да създам сегмент в Google Анализ?

Ако искате да изградите сегменти в Google Анализ, първото нещо, което трябва да направите, е да редактирате филтрите и да ги преименувате според естеството на сайта си. Позволете ми да ви кажа, че сегментите са лесни за редактиране, изтриване или преименуване, но не можете да премахнете действителните данни, тъй като това може да повреди уебсайта Ви като цяло. За много от нас никога не е било важно да се създават сегменти, но без него не можете да сте сигурни, че ще получите качествен трафик от търсачките .

Видове сегменти

Има два основни типа сегменти, системни сегменти и потребителски сегменти. Системните сегменти са тези, които предлагат фиксирани функции и опции в Google Анализ и не могат да бъдат променяни след създаването им. Те обаче могат да бъдат коригирани с целевите Ви страници, както и със социални медийни профили. Системните сегменти са полезни, тъй като са удобни за мобилни устройства и могат да ви дадат много изгледи от мобилни устройства. Потребителските сегменти са по-сложни и по-малко популярни от системните сегменти. Те също така предлагат различни възможности за избор в Google Анализ. Можете например да създадете сегменти, които филтрират посетителите, които прекарват по-малко от трийсет секунди на уебсайта Ви. Също така е възможно да създадете сегменти, за да получавате изгледи, насочени към държавата, на уеб страниците си. Всичко това ще подобри цялостната ефективност на сайта Ви, а качеството на трафика Ви ще се подобри от цялото.

November 29, 2017
Сегменти на Google Анализ - Семалтова практика
Reply