Back to Question Center
0

Какво е сайт за остъргване? - Семалтовият отговор

1 answers:

Уебсайт, който копира съдържанието от други блогове и уебсайтове, използващи някои техники за изтриване на уеб. Това съдържание се отразява в целта за генериране на приходи, било чрез рекламиране, или чрез продажба на потребителски данни. Различните сайтове за одраскване се различават по форми и типове, вариращи от спам уебсайтове за съдържание до агрегатите за цените и пазаруването в интернет.

Различните търсачки, особено Google, могат да се разглеждат като скрепери. Те събират съдържание от няколко уебсайта, го запазват в база данни, индексират и представят извлеченото или остърганото съдържание на потребителите в интернет. Всъщност по-голямата част от съдържанието, изчистено или извлечено от търсачките, е защитено с авторски права.

Създадени за реклама:

Някои от скреперните сайтове са създадени, за да правят пари онлайн чрез различни рекламни програми. При такива обстоятелства те се означават като уебсайтове на Made for AdSense или MFA. Деликатният термин се отнася до сайтовете, които нямат никаква изкупна стойност, които очакват да привлекат, привлекат и ангажират посетителите на посочените уебсайтове за получаване на кликвания върху реклами. Сайтовете и блоговете на Made for AdSense се считат за мощен спам в търсачките. Те разреждат резултатите от търсенето с по-малко от задоволителни резултати. Някои скрепери са известни като връзки към други сайтове и имат за цел да подобрят класирането на търсачките чрез частните блог мрежи..Преди Google да актуализира алгоритмите си за търсене, различни видове скрепери са били известни сред специалистите по SEO и маркетинг. Те са използвали тази информация за спам и са изпълнявали различни функции.

Законосъобразност:

Известно е, че скреперните места нарушават законите за авторското право. Даже да вземете съдържанието от сайтовете с отворен код, е нарушение на авторските права, ако е направено по начин, който не спазва лиценз. Например в Wikipedia бяха използвани лицензи на GNU Free Documentation License и Creative Commons ShareAlike и изискваше, че преиздателят на Wikipedia трябваше да информира читателите, че съдържанието е копирано от енциклопедията.

Техники:

Техниките или методите, в които са насочени уебсайтовете за скрепери , варират от един източник до друг. Например, уебсайтовете с голямо количество данни или съдържание, като например потребителска електроника, авиокомпании и ведомствени магазини, могат да бъдат рутинно насочени от конкурентите. Техните конкуренти искат да останат информирани за текущите цени и пазарните стойности на една марка. Друг вид скрепер извлича откъси и текста от сайтове, които са високи за конкретни ключови думи. Те са склонни да подобряват своя ранг на страницата с резултати от търсенето (SERP) и да се връщат на редиците на оригиналната уеб страница. RSS емисиите също са уязвими към скреперите. Скреперите обикновено се свързват с фермите за връзка и се възприемат, когато един сайт за скрепер се свързва отново към един и същи сайт.

Отвличане на домейни:

Програмистите, които са създали скрап сайтове, могат да закупят изтекли домейни, за да ги използват отново за SEO цели. Такава практика позволява на SEO специалистите да използват всички препратки на това име на домейн. Някои от спамерите се опитват да съответстват на темите на изтекли сайтове и / или да копират цялото съдържание от неговия интернет архив, като запазят автентичността и видимостта на този сайт. Хостинг услугите често предоставят възможност за намиране на имена на изтекъл домейн, а хакерите или спамерите използват тази информация, за да разработят свои собствени уеб сайтове.

December 6, 2017
Какво е сайт за остъргване? - Семалтовият отговор
Reply